Onze ambassadeurs

Bijzonder trots zijn wij op onze ambassadeurs Bjorn Kuipers, Ellen van Langen en Hennie Kuiper. Staat u, net als hen, achter het concept BoesCool55+ en draagt u de sportieve of culturele Oldenzaalse 55-plusser ook een warm hart toe? Lijkt het u leuk en nuttig om BoesCool55+ te vertegenwoordigen? Meldt u zich dan gerust aan bij BoesCool55+ via: info@boescool55+.nl Wij komen graag met u in gesprek.


Claudia Patacca
Claudia Patacca

Cultuur is een onmisbare factor in iedere beschaving. Muziek verbroederd, overschrijdt grenzen en gaat altijd over de dialoog: die tussen musici zelf en heel belangrijk,die met het publiek. Vooral 55 plussers, waar ik ondertussen zelf ook toe behoor, vinden hun weg naar het theater om een avond te lachen, te huilen en de realiteit van alle dag even te vergeten. Laten we cultuur vooral betaalbaar houden en blijf naar het theater gaan. Het aanbod is divers en durf ook eens het avontuur aan te gaan door verder te kijken dan je eerste keuze en laat je verrassen. Er is zoveel moois. Mijn vakgebied is klassieke muziek en een doelstelling is om iedereen te laten ervaren hoe mooi en divers
klassieke muziek is. En zoals Beethoven al schreef: “Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie”.


Geert C.A.M. Christenhusz
Geert C.A.M. Christenhusz

Kunst en Cultuur; de een ’n specifiek en essentieel onderdeel van de ander, waarbij beide weer onder te verdelen zijn in verschillende disciplines (kunst) en deelgebieden (cultuur). Zowel de een als de ander zijn essentieel voor een gezonde samenleving, omdat zij immers bijdragen aan de ‘Bildung’ van de mensen in die samenleving, waardoor wij allen in staat zijn op een waardige, inventieve en sociale wijze deel te nemen aan onze leefwereld en de omgang met elkaar. Vooral in de huidige tijd, waarin deze waarden vaak jammerlijk ter discussie staan, wil ik, ook vanuit mijn ervaring als componist en (stads)dichter, dit belang nog eens onderstrepen: Kunst en cultuur doen ertoe!


Hennie Kuiper
Hennie Kuiper

Hennie Kuiper (72) is voormalig profwielrenner en Olympisch kampioen. In 1972 behaalde hij in München de gouden plak; nu fietst hij in zijn vrije tijd nog steeds graag een (flink) wielrenrondje.

Hennie: "Regelmatig bewegen is goed voor lichaam en geest. Je moet het 'leren ontdekken'. Trek er eens twee maanden voor uit en kijk wat je ervoor terugkrijgt.

Samen met anderen actief bezig zijn heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Je voelt je gewoon beter. Een goede gezondheid is op onze leeftijd het állerbelangrijkste."


Karin Hertsenberg
Karin Hertsenberg

In welke vorm dan ook, is cultuur onmisbaar in onze samenleving.Muziek roept gevoelens en emoties op,het stimuleert de creatieve activiteit, maar ook de motoriek en sociale vaardigheden.Zelf, ben ik als jong meisje begonnen met het volgen van AMV lessen op de muziekschool te Oldenzaal.Algehele muzikale vorming.3 jaar speelde ik blokfluit,daarna volgden de piano,de koren,en op latere leeftijd de solfege en zanglessen.


Als zangeres, maak ik veel mensen blij, ook op emotioneel gebied.Het heeft mij (en nog steeds) ontzettend veel gebracht in mijn leven.Mensen maak toch muziek, zei Rinus Luttikhuis altijd, hij was in vele opzichten mijn rode draad.Het
mooiste wat hij tegen me zei was, Karin jij beschikt over een
instrument, (mijn stem)het is een prachtige diamant, die nog geslepen
moet worden.En dat advies heb ik gevolgd,waar ik enorm dankbaar voor ben.


Bjorn Kuipers
Bjorn Kuipers

Bewegen is gezond en leuk. Helemaal als je het met anderen doet. Fysiek actief zijn verbetert je gezondheid en verkleint ook het risico van ziek worden. Je wordt er vrolijk van, verbetert je humeur, versterkt je spieren en natuurlijk helpt het je om je lichaamsgewicht onder controle te houden.

Zoveel voordelen, voor zo weinig inzet.

Hup, niet twijfelen. Gewoon doen! Dat geldt trouwens voor alles.


Ellen van Langen
Ellen van Langen

Bewegen is voor iedereen goed en dat wordt alleen maar belangrijker naarmate je ouder wordt.

Belangrijk voor je botten, je spieren, je pezen, je hart en longen. Maar bewegen helpt ook je hersens vitaal te houden. Dus kom allemaal in beweging in de Boeskoolstad en vergeet niet dat samen sporten ook leuke sociale contacten oplevert. Doen!

Stichting BoesCool55+
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal