Senioren in gesprek

Geplaatst op: 22 maart 2024
22 mrt.
Senioren in gesprek

Spreken met elkaar over het leven van alledag kan nuttig zijn om bij te blijven in een snel veranderende samenleving. Zeker wanneer je wat ouder wordt. Daarom start op dinsdag 2 april de nieuwe activiteit ‘Senioren in gesprek’.

Als je de zestig bent gepasseerd kom je langzaam in een nieuwe levensfase. Het arbeidzame leven ligt grotendeels achter je, de spieren voelen vaak al wat strammer, de kinderen zijn het huis uit. Het wordt wat stil.

Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten voor een betekenisvol bestaan. Steeds ouder worden is mooi, maar langer leven is leuk als je nog een beetje mee kunt blijven doen. Dat gaat niet vanzelf. Een zelfonderzoek naar je levensstijl hoort daarbij. In de spiegel kijken en je levensverhaal opschrijven. Welke keuzes heb je gemaakt en waar ben je tevreden mee? Wat wil je de komende jaren gaan doen? Welke invulling geef je hieraan?


Wat is het programma?Onder leiding van seniorencoach Louis Harmelink gaan senioren in gesprek hierover. Er wordt gebruik gemaakt van gesprekskaarten die kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Voorbeelden zijn prettig wonen op oudere leeftijd, financiën op orde, gezonde voeding, sociale netwerk, mobiliteit en reizen, veiligheid in en om het huis, breinfitheid en digitale vaardigheid. Elke bijeenkomst wordt een thema onder de loep genomen.


Voor wie?


Het programma is bedoeld voor elke senior, ongeacht opleiding of levenspad. Naast serieuze bespreekpunten is er altijd ruimte voor gezelligheid en als het kan een beetje humor.


Wanneer?


De eerste bijeenkomst van ‘Senioren in gesprek’ staat gepland op dinsdag 2 april van 14.00-16.00 uur bij Boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat 115 in Oldenzaal en vindt daarna om de week plaats. Er zijn 6 bijeenkomsten, bij belangstelling worden in september vervolgbijeenkomsten gepland.

De kosten bedragen Euro 10,- per bijeenkomst, inclusief koffie/thee en gesprekskaarten. Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@impuls-oldenzaal.nl of bel met de gespreksleider Louis Harmelink via 06 398 899 78


Stichting BoesCool55+
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal