Meedoen aan sport en cultuur is leuk, gezellig en gezond

Geplaatst op: 27 mei 2024
27 mei
Meedoen aan sport en cultuur is leuk, gezellig en gezond

BoesCool55+ biedt de mogelijkheid aan alle Oldenzaalse 55-plussers om kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in Oldenzaal. Op sport- en cultuurgebied is er veel mogelijk in Oldenzaal. Op dit moment is er een aanbod van meer dan 100 kennismakingscursussen waar de doelgroep zich voor kan inschrijven. BoesCool55+ is een laagdrempelig initiatief: u hoeft geen ervaren sporter of muzikant te zijn. Voorop staat plezier, ontdekken en contact met elkaar.

Bewegen heeft een hoop voordelen. Niet alleen worden de spieren sterker en de conditie beter, maar door uw botten regelmatig wat meer te belasten blijven deze ook steviger. Hierdoor verlaagt u de kans op botbreuken. U blijft langer fit en vitaal en kunt hierdoor misschien langer zelfstandig blijven wonen.
Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat uw hersenen grote voordelen hebben bij regelmatig bewegen en deelname aan cultuur. Veel bewegen zorgt voor een goede doorbloeding van uw hersenen en blijven daardoor langer gezond. Deelnemen aan cultuur houdt je hersenen wendbaar, creatief en prikkelt het brein.

Het is natuurlijk al langer bekend: sportief en cultureel bezig zijn is goed en maakt weerbaar. Samen met anderen kun je bij een cursus aan de slag. Bent u die 55-plusser die graag (weer) wil beginnen met bewegen of sporten? Of bent u op zoek naar een koor waar u kunt zingen of misschien heeft u altijd willen schilderen of wilt u dit weer eens oppakken? Bent u benieuwd wat er in Oldenzaal op sport- en cultuurgebied allemaal mogelijk is? Kijk op www.boescool55plus.nl/aanbod of bel met 06-13113930.

Hieronder vindt u voorbeelden van sport- en cultuurcursussen met bijkomende voordelen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Die vindt u op onze website.

Zwemmen: hierbij gebruikt u ontzettend veel spieren. De kans op blessures is erg klein.

Fitness: u kunt hierbij zelf kiezen welke spiergroepen u traint. Daarnaast worden uw botten sterker en kunt u balans oefeningen doen.

Muziek en zang: er is keuze uit een veelheid aan instrumenten die u kunnen helpen in de fijne motoriek en een verminderde longinhoud tegengaan.

Tennis: naast de sport zelf is er bij tennis een groot sociaal aspect. Niet alleen gezond, maar ook nog eens gezellig.

Yoga: er zijn enorm veel verschillende soorten yoga. Kiest u voor een actieve soort, of liever voor een ontspannende vorm? Met yoga kunt u balans, flexibiliteit en kracht trainen.

Dans: bewegen op muziek is leuk en gezellig. Het draagt bij aan het soepel houden van de spieren en actief houden van het brein.

Gymnastiek: hierbij wordt balans veel getraind. Dit verkleint de kans op valpartijen.


Stichting BoesCool55+
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal