Cognitieve Fitness

Cognitieve Fitness is in eerst instantie ontwikkeld om de gevolgen van veroudering tegen te gaan. Later is het ook toegepast bij mensen met een hersenbeschadiging. De trainingsmethode is wetenschappelijk onderzocht door het Trimbos Instituut. Het is een unieke trainingsmethode ter bevordering van de fysieke en mentale gesteldheid.

De training bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:
- fysieke inspanning
- mentale uitdaging
- bewuste ontspanning.
Door deze 3 onderdelen in één les te gebruiken verbeteren de cognitieve functies, waaronder het geheugen en de concentratie. Fysieke inspanning in combinatie met een cognitieve uitdaging zorgen er namelijk voor dat er nieuwe hersencellen en nieuwe verbindingen in de hersenen worden aangemaakt. Bewuste ontspanning is belangrijk om het afbreken van hersencellen tegen te gaan. Natuurlijk is gezonde voeding ook belangrijk, hier wordt tijdens de training ook aandacht aan gegeven. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel het plezier met elkaar maken tijdens de lessen.
Na de cursus voelt u zich fitter en weet u hoe u op een vaak simpele manier uw brein fit kunt houden.


De cursus start op woensdag 11 januari 2023 van 10.30-12.00 uur en duurt 15 weken. In het laatste kwartier van de les wordt, onder het genot van een kopje koffie of thee, de les nabesproken. U krijgt o.a. een werkboek, een vlinderelastiek en een setje jongleerballen waarmee we aan de slag gaan.
Mocht u meer informatie over de cursus willen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met mij info@ankyloohuis.nl of bel: 06-23185706.

Kennismakingscursussen

Cognitieve Fitness
Aanbieder Anky Loohuis Sport- & Bewegingscoach
Cursusdag Woensdag
Wanneer 7 december
Tijdstip 10:00 - 11:00 uur
Meer informatie / inschrijven