Bowls

Bowls

Heeft U zin bij ons Nederland te verkennen of Duitsland of België of Engeland en wellicht ook andere landen in de toekomst ? Heeft U zin bij ons mee te doen in de regionale competitie ? Heeft U zin in een kleine maar oergezellige vereniging waar U zich thuis voelt en in een warm bad terecht komt als het gaat om inleiding, opleiding en beoefening van de sport o.l.v. doorgewinterde leden en Nederlandse kampioenen ? Dan kan Bowls Oldenzaal voor U een mooie uitdaging zijn. Wij heten U van harte welkom op bijna iedere zaterdag van 10.15 uur tot 12.00 uur. Wij onderbreken altijd met een bakkie koffie en koekje.

Onze laagdrempeligheid is uw kans toch weer te sporten, nationaal maar zeker ook internationaal er uit te gaan voor de sport. Ieder jaar zijn er wel twee reisjes die niet alleen in het teken van sport staan maar zeker ook verkenning van de cultuur en de omgeving aldaar.

Wat heb je nodig hoor ik U denken, nou een paar zaalsportschoenen is in eerste instantie voldoende. Bij Bowls Oldenzaal zijn ballen genoeg te gebruiken om te sporten. Belangrijk bij de sport is Concentratie, behendigheid en tactisch inzicht. Verder is er niets nodig om te starten.

Uitleg, wat is nu Bowls of internationaal gesproken “indoor and outdoor flatgreen Bowling” ?

Er word in ieder te spelen end eerst een Jack (kleine witte bal) opgerold naar het andere eind vd baan (green) (flatgreen-platte grasmat of tapijt) Daarna speel je naar gelang de spelvorm om en om een Bowlsbal naar de jack toe. Deze bowlsbal heeft een afgeplatte kant waardoor hij altijd dreigt om te vallen naar de zwaardere kant en die dreiging zorgt er voor dat de Bowlsbal in een bocht op zijn doel af gaat (de Jack).

Er zijn verschillende spelvormen 1 tegen 1 – 2 tegen 2 – 3 tegen 3 en 4 tegen 4. Tijdens iedere wedstrijd word geteld wie er het dichtst bij de doelbal ligt heeft een punt en met twee ballen bij de jack dan 2 en ga zo maar door totdat een bal van de tegenstander mee gaat tellen.

Wij hebben geen speciale data voor cursus aanbod, heeft U interesse dan is de start zo gemaakt!

Kennismakingscursussen

Bowls
Aanbieder Bowls Oldenzaal
Cursusdag Zaterdag
Wanneer Instroom het gehele jaar mogelijk, de aanbieder neemt na inschrijving contact met u op.
Tijdstip 10:30 - 12:00 uur
Meer informatie / inschrijven
Stichting BoesCool55+
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal