San Qi Dao

Soms zie je beelden uit China van mensen die op de vroege ochtend van die langzame bewegingen maken: Taiji Quan. Dat is een bewegingsleer die gebaseerd is op de Wu Shu (de krijgskunsten) en waarbij je elke beweging als een zelfverdediging uit kunt voeren. Door dat heel langzaam te doen wordt het een meditatie in beweging waardoor de Qi (levensenergie) in je lichaam gaat stromen.

Langzaam met aandacht bewegen geeft een andere dimensie aan bewegen. Het wordt meditatief bewegen. Het maakt je bewust van je lichaam en de manier waarop je lichaam beweegt. Het brengt rust in je denken, vergroot je balans en verbetert je coördinatie.

Mijn stijl van lesgeven heeft zich door de jaren heen gevormd. Deze is gebaseerd op de lessen en workshops die ik bij verschillende leraren heb gevolgd en mijn manier van daar mee om gaan. Wat ik belangrijk vind is dat de essentie van taiji dao goed in de lessen terug is te vinden. Je beweegt altijd binnen je eigen mogelijkheden. De leraar kun je niet kopiëren, je beweegt op je eigen manier waarbij je de principes van taiji dao volgt. Taiji dao kun je oa vertalen als de ‘natuurlijke weg’, je beweegt volgens je eigen natuur. Ik probeer je taiji dao zo aan te leren dat je er maximaal profijt van hebt.

Ik besteed veel tijd aan techniek, d.w.z. dat ik aandacht besteed aan het technisch op de juiste manier uitvoeren van taiji dao, tot in de kleine details. Maar ik besteed bijv. ook aandacht aan het meditatieve aspect daar van. Dit is belangrijk voor het ontspannen kunnen uit voeren van een bewegingsvorm.


Aanbod

San Qi Dao biedt de volgende cursussen/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

San Qi Dao biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan.
Stichting BoesCool55+
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal